Saturday, September 12, 2015

#oznzroadtrip2015



Alhamdullilah. Done our mega trip this year 25th Aug - 6 Sept 2015. After 4 years Im coming back to NZ!!

KUL -MEL -CHC-MEL-KUL

Airasia (RM 770) without lugage
Jetstar  (RM 550) without lugage

Actually memang tak da dalam planning nak pegi Great Ocean Road kat Melbourne tapi 3 bulan lepas dapat emel dari Air Asia dia batalkan schedule flight pada 26 Aug so kena awal kan la sehari maka ada 2 hari solid di Melbourne. Lalu bertambah lagi la bajet kami sebab kena sewa kereta dan accomondation 1 malam di Melbourne.



Main highlight kami roadtrip South NZ. 8 hari total perjalanan 2200km.

Kami cover Christchurch - Ashburton- Lake Tekapo - Aoraki Mt Cook - Omarama - Duntroon - Moeroki - Dunedin - Te Anau - Queenstown - Wanaka - Franz Josef - Arthur Pass - Chirstchurch


Ahli pengikut 6 orang seorang lelaki . Tapi biasalah kalo dah ada ahli baru join ada drama skit.
Drama ni best sebab ahli ini sangat bossy and dia cakap je betul. Time makanan dah siap dia akan muncul .Nak tolong jauh sekali sebab nanti dia kata tu satu ARAHAN maka dia akan rasa seperti budak kecik lalu tade mood. Ingat kitaorang ni bibik kau sume ko goyang bontot je. Tahulah jawatan kat opis Ass Manager so ko join group travel kena bawak sikap bossy kau tu????


Car rental dari Shoe String . Amik  Estima la seb 6 orang kan memang pilihan terbaik la. Tak kosser nak motorhome sebab weather time ni sejuk sangatttt especially Queenstown. Siap snow lagi malam tu.


Mai nak upload skit gambar dari hasil tangan saya yg tak berseni snap gambar.




12 Apostles, Mel







Di Mel sejuk nyaman sampai Chc pergh sejuk bekuu baq haggg. 2 kali winter merasa tahun ni Japan & Korea and NZ.







Lake Tekapo dari Mt John Uni Observatory








Nak peralihan musim ni cuaca tak menentu. Kejap kang mendung kejap kang terang benderang. Redha jelah.




Alhamdulliah. Sampai Milford Sound cuaca menyebelahi kitorang, 




The Remarkable






Kecik je town Queenstown ni. Pusing2 dah habis. Kitaorang ngidam nak makan Fish & Chip berlatar pemandangan Lake Wakatipu yang terkenal kat sini. Pusing2 tak jumpa. Lepast tu tanya local people mana kedai ni siap tunjuk gambar kedai. Dia jawab " The owner already died" =_= 





Nasib baik spend 2 malam di Queenstown . Sepatutnya nak buat extreme aktiviti masa hari 1st tapi semua dibatalkan sebab angin kuat.




Bukit Jugra tak penah buat paragliding datang NZ ada semangat nak buatt. Hiksss



Tandem Paragliding from Coronet Peak. Harga NZD 210 memang terbaik dan berbaloi !!!!





Pilot ni nama Shy tapi memag tak shy. 'Do you want some acrobatic?" Sekali dia buat macam naik roller coster. 







Lantak ko abang pilot syok sendiri Iols tengak menikmati alama tengok view. Nak nagiss tengok view dari sini.




Macam beselah datang NZ tak main Luge tak cool. View memang ohsem weh!!!!! Main Luge kat Singapore bole campak kat tasik Wakatipu . Haha



















Blue Pool

























Last sunset di NZ. Sobsob.





Dah habes?? hahaha. Dasar malas nak taip and upload gambar. Tapi nak full story boleh la tunggu my travelmate blog www.khayze.blogspot.com. Tu pun mau tahun depan baru bukak citer. 





Till next NZ!!!!




14 comments:

  1. adus!!! kalau dapat travelmate yg BOSSY tu...aduss...sakitnya hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
    2. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. kiranya dah 2 kali ke NZ? aduss...my dream destination tu....will dream come true sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak Jm asik repeat Seoul jeee tukar haluan NZ plak pasni. hehehe

      Delete
  3. naaaaaaaaaaaaaaaaaak citer laaagi !! nak nak !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. biler la kita ni rajin nak menaippp mcm awk..=)

      Delete
  4. waaahh..bestnye NZ..nak tau budget berapa..nak simpan niat gi sana ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budget all in cokia2 dlm rm4k. tapi beselah bukan sekali hadap rm4k tu, bln ni bayar ni, bln ni beli ni. siap buat kutu travel lagi dasarr sengkek. kihkih

      Delete
  5. terima kasih kerana memahami.
    Hahaha...

    ReplyDelete
  6. Rindunyaa nz... cantek2 kn view kt sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ituu laaa sangat cantek. ade travelmate ktrg ni dia bg rate nz senduuu sbb suka lagi theme park bole bertempikkk. what theeee.......

      Delete

Thanks for dropping a comment